Blog

Βιολογικό Φύλο ή Κοινωνικό Φύλο ή το Δικό σου Φύλο;;;

Τί είμαι;;;
Που ανήκω;;
Μπορώ να ανήκω εκεί που νιώθω;;
Ερωτήματα που προβληματίζουν μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας μας σήμερα, σε κάποιους απαντώνται σε άλλους παραμένει ο προβληματισμός.
Τελικά ο άνθρωπος είναι αποκλειστικά βιολογικό όν, κοινωνικό όν ή ένα όν που μπορεί να νιώθει και να επιθυμεί;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ουσιοεξάρτηση: μια συνήθεια προς έναν ψευδοεαυτό

Η ουσιοεξάρτηση θεωρείται μια χρόνια υποτροπιάζουσα νόσος – διαταραχή που χαρακτηρίζεται από καταναγκαστική αναζήτηση και λήψη κάποιας εξαρτησιογόνου ουσίας, απώλεια αυτοελέγχου σε σχέση με την λήψη της συγκεκριμένης ουσίας, εμφάνιση αρνητικής συναισθηματικής κατάστασης όταν η πρόσβαση στην ουσία δεν είναι εφικτή.
Στη σύγχρονη εποχή στο πεδίο της ουσιοεξάρτησης παρατηρείται πλειάδα ψυχοδραστικών ουσιών είτε αυτούσιες είτε σε συνθετικές προς χρήση με διαφορετική δράση και πολυεπίπεδα διαφορετικές επιπτώσεις στο άτομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επαγγελματική Εξουθένωση – Burnout

  «Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη» τελικά ισχύει;; Το σύνδρομο Βurnout (σύνδρομο επαγγελματικής κόπωσης – Σ.Ε.Κ.) είναι μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται από συστηματικό και μακροχρόνιο στρες και ένταση στο επαγγελματικό περιβάλλον. Αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο καθώς αλληλοδιαπλέκονται το άτομο, το περιβάλλον και οι σχέσεις που αναδύονται στο εν λόγω επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »